Geen enkel project kan zonder benefit map

By Ruben Vuylsteke on 04 juli 2016

Een vaak voorkomend punt op projecten is dat de doelstellingen niet duidelijk gedefinieerd zijn Een Benefit Map is krachtige visual om daarbij te helpen.

Continue Reading

Value Driven Transformation in de Belgische energiesector: de hele waardeketen wordt op z’n kop gezet

By Pieter Jaeken on 10 december 2015

Waarom is Value Driven Transformation dé uitdaging voor de komende jaren in de energiesector? En zeker in België? Omdat elk betrokken bedrijf voor een transformatie staat, gedreven door de enorme veranderingen in de markt.

Continue Reading

Implementatie van MIG6.0 voor energieleveranciers: louter een compliancy project?

By Marion Wind on 03 december 2015

The energy market in Belgium is about to experience an important change. The creation of a federal clearing House, Atrias, and the introduction of a new market communication standard (MIG6.0) are bringing a lot of new concepts and challenges for every market party. Luckily, change always heralds new opportunities.

Continue Reading

Welke klanten staan op het punt mijn bedrijf te verlaten? En wat kan ik eraan doen?

By Davy Sannen on 03 september 2015

Een introductie tot ‘Churn Prediction’ op basis van een concrete case uit de bankenwereld.

Continue Reading

Push to add drama: CXO-lunch met Jan Dobbenie

By Guido Van Humbeeck on 09 januari 2014

Vrijdag de 13de december 2013. Je moet het maar durven. Als VP Retail eni Belgium komen spreken over “Europe’s deadly spiral in 7 steps”, vervolgens de typisch Belgische uitdagingen in de energiesector toelichten om dan tot de conclusie te komen dat het business model grondig moet veranderen: “From kWh to Energy Solutions”. Je zou van minder stil worden. En dan valt hét woord: Innovatie.

En nog belangrijker: innoveren met informatie. Kan het anders dan dat IT hier een rol mag/moet in spelen? Tegelijkertijd moet er ook realistisch met innovatie worden omgesprongen. Ik heb verschillende dingen gehoord: “choose your battles”, “try to fail cheap”, en “de juiste innovatie dan ook nog de markt in krijgen”.

Dit brengt ons bij het thema van de presentatie: “The drama of innovation in 4 acts”. In deze blog wil ik dan ook even de reacties vertalen die gegeven zijn geweest door de deelnemers.

Continue Reading

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all