Geen enkel project kan zonder benefit map

By Ruben Vuylsteke on 04 juli 2016

Een vaak voorkomend punt op projecten is dat de doelstellingen niet duidelijk gedefinieerd zijn Een Benefit Map is krachtige visual om daarbij te helpen.

Continue Reading

Nieuwjaarsbrief van ICT

By Guido Van Humbeeck on 01 januari 2013

Liefste Business,

Weer is een jaar voorbij. Een jaar waarbij we, ondanks alle goede voornemens, er niet altijd zijn in geslaagd elkaar ten volle te begrijpen. Een jaar waar onze pogingen tot samenwerking maar deels zijn gelukt. Voor ons was het niet altijd gemakkelijk om jullie verschillende visies te verzoenen.

Continue Reading

Informatie modelleren was, is en zal zijn

By Geert Sprengers on 13 november 2012

Het ontwerpen en integreren van ICT-systemen moet bij tijd en stond zichzelf eens heruitvinden en opnieuw verpakt worden. Dat kan niet anders. Er wordt zo veel onderzoek gedaan, we hebben zo veel ervaring opgedaan. Wees eerlijk, de sector wordt slimmer! Laat er dan nog eens wat marketeers en strategisten mee aan de slag en de buzz-woorden veranderen cyclisch.

Begrijp de taal van de business

Laat het nu de periode van de CBD, EAI, BI, MDM, SOA, ... zijn. Ondanks deze veranderingen ben ik gedurende jaren nog steeds 80% van mijn tijd bezig met nadenken, praten, discussiëren, instrueren over en structureren van informatie. Niet alleen bij het ontwerpen van systemen of services, maar ook en zeker bij ontwarren van businessproblemen.

Dat wil zeggen dat de essentie dezelfde is gebleven: begrijp de taal van je business!

Continue Reading

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all