AE consultant sinds 2014: Maak kennis met Maarten!

By Lara Borms on 01 maart 2022

Hoewel Maarten geen IT-gerelateerde opleiding volgde, was hij reeds vanaf zijn jeugd geboeid door het maken van websites en apps: "In mijn laatste studentenjaren zat ik veel vaker op mijn kot te programmeren dan dat ik naar de les ging." Na het behalen van zijn diploma Handelsingenieur in de Accountancy & Finance ging hij dan ook op zoek naar een job waarin hij zijn business achtergrond kon combineren met zijn technische kennis. Daarnaast sprak consultancy hem erg aan: "Als consultant kan je snel véél kennis opdoen, veel opportuniteiten grijpen en werken in verschillende uitdagende bedrijfscontexten." Zo kwam hij als functioneel analist bij AE terecht.

Continue Reading

AE consultant sinds 2015: maak kennis met Heleen!

By Lara Borms on 22 februari 2022

Heleen werkt ondertussen drie jaar bij AE. Ze startte in 2015 als junior analist bij Remedus, waar ze twee jaar ervaring opdeed. Vervolgens kwam ze in een gelijkaardige functie bij Colruyt terecht en neemt momenteel ook de coördinatie van AE@Uni op zich, het initiatief waarbij we gastcolleges organiseren op diverse universiteiten.

Benieuwd naar hoe ze haar eerste jaren als AE consultant heeft ervaren? Lees het in dit interview.

Continue Reading

AE consultant sinds 2017: Maak kennis met Emma!

By Lara Borms on 14 februari 2022

Met een bachelor Biomedische wetenschappen en een master Bio-Informatica op zak, kwam Emma in 2017 terecht bij AE. Tijdens haar studies was ze al gefascineerd door data analyse en zag ze een carrière als consultant helemaal zitten. “Het was voor mij duidelijk dat ik richting consultancy wilde gaan vanwege de afwisseling van projecten. Als consultant doe je regelmatig iets anders en werk je doorgaans niet jarenlang bij dezelfde klant." Voor haar eerste project kwam Emma bij CallExcell terecht, waar ze als junior business analist aan de slag ging.

Continue Reading

AE consultant sinds 2017: maak kennis met Emilie!

By Lara Borms on 10 februari 2022

VAB is al enkele jaren klant bij AE en beschouwt ons ondertussen als een echte partner. We zijn als consultancy organisatie dan ook bij verschillende van hun projecten betrokken. Eén daarvan is het project waarop Emilie als starter begon: het FuelCard Platform. Hier staat AE hen bij in de ontwikkeling van een nieuwe applicatie om de processen rond de VAB-tankkaarten in goede banen te leiden. Dat project kadert in een bredere migratiecontext waarbij het gebruik van de huidige, verouderde applicatie stapsgewijs wordt afgebouwd en de data naar de nieuwe applicatie gemigreerd dienen te worden.

Ontdek hoe Emilie haar eerste jaar als functioneel analist bij VAB heeft ervaren!

Continue Reading

20 jaar AE consultant: interview met Gert Van Deuren

By Kirsten Vermeulen on 28 januari 2022

Gert Van Deuren begon 20 jaar geleden niet bij AE, maar samen met AE. Hijzelf, een 15-tal andere AE’ers en huidige voorzitter van de Raad van Bestuur Bruno Denys stonden aan de wieg van het toenmalige Application Engineers, enige tijd later omgedoopt tot AE - Adapt & Enable.

Continue Reading

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all