Hackathon 2018: Team Gecco

By Laura van Duijvenbode on 27 augustus 2018

De AE Hackathon geeft klanten en prospecten 36 uur om met een innovatief idee én een ‘minimum viable product’ op de proppen te komen. In juni 2018 waren we al aan onze vijfde editie toe. In deze reeks maak je kennis met alle deelnemers. 

Continue Reading

3 Uitdagingen voor TSO's in een steeds competitievere gasmarkt

By Eva Boeckx on 08 september 2016

Het energiebeleid van de Europese Unie is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Dit heeft uiteraard een impact gehad op de energiemarkt en alle spelers in het veld, die zich moeten proberen te handhaven in een competitieve (eengemaakte) markt. Om nog maar te zwijgen van de uitdagingen waar ze voor staan. Deze post belicht de drie belangrijkste, specifiek voor TSO's.

Topics: Utilities
Continue Reading

Om klaar te zijn voor de toekomst moeten energieleveranciers transformeren

By Jouri Goos on 02 juni 2016

De fundamenten van de energiemarkt worden grondig door elkaar geschud. Businessmodellen en operationele aanpakken uit het verleden worden minder en minder toereikend, waardoor het tipping point stilaan is bereikt.

Wat betekent dit voor energieleveranciers die ook morgen relevant willen blijven?

Continue Reading

Value Driven Transformation in de Belgische energiesector: de hele waardeketen wordt op z’n kop gezet

By Pieter Jaeken on 10 december 2015

Waarom is Value Driven Transformation dé uitdaging voor de komende jaren in de energiesector? En zeker in België? Omdat elk betrokken bedrijf voor een transformatie staat, gedreven door de enorme veranderingen in de markt.

Continue Reading

Implementatie van MIG6.0 voor energieleveranciers: louter een compliancy project?

By Marion Wind on 03 december 2015

The energy market in Belgium is about to experience an important change. The creation of a federal clearing House, Atrias, and the introduction of a new market communication standard (MIG6.0) are bringing a lot of new concepts and challenges for every market party. Luckily, change always heralds new opportunities.

Continue Reading

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all