Wie zijn we?

 

[fa icon="rocket"]

Partner in Digitale Transformatie

AE is een organisatie die haar klanten helpt om hun competitieve positie in een steeds groeiende digitale wereld te versterken. We doen dit door hun business-activiteiten en ICT-diensten te aligneren via best practices voor software-architectuur en methodologie. We doen dit zowel binnen een consultancy aanpak als door in-house producten te creëren. 


 
[fa icon="lightbulb-o"]

Co-creatie en
Innovatie

Bij AE werken we samen met de klant, zij aan zij. Samen tekenen we nieuwe en innoverende business modellen uit, die dan geïmplementeerd kunnen worden. Jij krijgt de vrijheid om te experimenteren in een team dat je bijstaat met raad en daad. 

[fa icon="group"]

Een Eigen Development Studio

Geen ambitie als consultant? Dan kan je bij AE Studio terecht voor een focus op digital product development. We ontwerpen en ontwikkelen in-house digitale oplossingen die het verschil maken voor onze klanten: betere service bieden, processen optimaliseren of straffe marktinzichten verzamelen dankzij de juiste data... Daar doen we het voor!

Het AE apprenticeship

AE ondersteunt je in de overstap naar de arbeidsmarkt! Tijdens ons 9 maanden durende apprenticeship werk je aan praktijkgerichte cases om je hard skills op te frissen en je soft skills te verbeteren. Het programma begint met 2 weken van intensieve opleidingen, waarna je al direct aan de slag kan bij een van onze klanten of binnen AE studio. Gedurende de rest van het apprenticeship zijn er nog een tiental losstaande terugkom momenten, waarbij je extra opleidingen krijgt en je eerste ervaringen kan delen met je startende medecollega's. Dit draagt bij aan het opbouwen van een hechte band met andere starters. Hier vind je al enkele sfeerbeelden van een vorig apprenticeship.

 

Aan de slag als consultant of binnen AE studio?

Wanneer is consulting iets voor jou? 

 • Je stapt samen met zowel werknemers van de klant als andere AE’ers mee in een project.
 • Door nauw samen te werken en dankzij je kritische blik breng je verbetering bij de klant.
 • Je houdt van afwisseling en gaat van de ene uitdaging naar de andere. Zo kan je proeven van verschillende sectoren en kennisgebieden.
 • Je krijgt energie van het sparren met de klant en het samen zoeken naar een nieuwe oplossing, zodoende de klant meer matuur en zelfredzaam maken.
 • Ons allocatie team zorgt dat de match tussen jou en de klant optimaal is. Jouw interesses en noden staan hier centraal. 

Wanneer is Studio iets voor jou?

 • Je wil liefst samenwerken met een intern team van collega AE’ers. Je weet wat je aan elkaar hebt en iedereen is overtuigd van dezelfde aanpak. Geen nood om tijd te investeren in anderen overtuigen van een bepaalde aanpak, je investeert je tijd vooral in de flow van product development.
 • Je bouwt aan onze eigen producten of werkt aan bouwstenen voor de klant.
 • Je hebt een vaste werkplek en werkomgeving.
 • Je werkt graag een project uit van a tot z.

 

Wat zijn de mogelijkheden binnen AE?

Bij AE willen we je zo veel mogelijk ondersteunen in jouw persoonlijke groei! Daarom zijn de jobs die wij aanbieden aan onze young graduates zeer breed ingestoken. Hierdoor gaan je een brede basis opbouwen en kunnen je proeven van de verschillende aspecten binnen het vakgebied. Daarna stellen we samen een groeipad op dat past binnen jouw interesses en mogelijkheden.

[fa icon="sitemap"]

Wat doe je als analist?

 • Je verzamelt, analyseert en communiceert de requirements over de bedrijfsprocessen en/of applicaties en laat ze valideren.
 • Je maakt de vertaling naar user requirements, functionele specificaties en/of een duidelijk procesmodel van de business van de klant.
 • Je hebt een belangrijke brugfunctie waarbij je afstemt met de business om de context te begrijpen en met ICT om de requirements helder over te brengen.
 
 
Er zijn talloze richtingen die je binnen AE kan uitgaan. Zo kan je in contact komen met business analyse, functionele analyse, information management, analyse binnen integratiecontext, etc. De richting waarin je groeit, bepaal je zelf samen met je coach afhankelijk van je interesse.
Solliciteer nu!
[fa icon="gears"]

Wat doe je als techie?

 • Je creëert bedrijfskritische applicaties met creatieve en elegante oplossingen volgens de regels van de kunst.
 • Je weet wat je schrijft en vindt het dan ook belangrijk om functionele kennis op te doen over de applicaties die je ontwikkelt.
 • Je bent analytisch sterk en hebt een kritische blik op de wereld.
 • Samen met je AE-collega’s zorg je daarnaast voor een impact op de organisatie van de klant en doe je voorstellen tot verbetering waar nodig.

  Je kan als techie groeien in meerdere richtingen zoals front end engineering, back end engineering, data science & engineering, software architectuur, cloud/platform engineering, etc. De richting van je groei is afhankelijk van jouw interesses en kun je zelf bepalen samen met je coach.
Solliciteer nu!

 

Zin in een eerste kennismaking? Dit mag je verwachten:

selectieproces

 

 

elise foto

Meer weten? Contacteer Elise!

 

Een aanstekelijke cultuur

 AE als Great Place to Work

Sinds 2011 mag AE zich al 14 keer op rij tot één van de Best Workplaces in België noemen. Jaarlijks worden door Vlerick Business School de Best Workplaces bekroond, organisaties die uitblinken in het vertrouwen dat collega's in het bedrijf hebben, de trots in hun job en het plezier op de werkvloer. 

 Onze waarden:

Mensen bij AE geloven in Continuous Improvement. Continu blijven verbeteren. Dat betekent dingen in vraag durven stellen en op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing gegeven de context. Dus als je hart sneller gaat slaan bij het automatiseren of verbeteren van dingen rondom je, dan is de kans groot dat je hier gelijkgezinden gaat vinden

AE'ers tonen Commitment voor hun job. We hebben een sterke can-do mentaliteit. Samen met de klant gaan we out-of-the-box denken en iets nieuws creëren.

Bij AE geloven we in People Growth! Dit betekent niet alleen zelf groeien, maar ook anderen rond je helpen om te groeien. Open feedback zoeken, maar ook durven geven. Geloven dat anderen je gaan helpen, maar ook zelf anderen helpen. AE’ers die elkaar helpen is hier heel belangrijk!

Tot slot staat Balance bij AE centraal. Zowel een goede work-life balance, maar ook breder hoe je dingen aanpakt. Gebalanceerd kijken naar een situatie en verschillende perspectieven durven innemen. Een positieve drive hebben om vooruit te willen gaan, en toch regelmatig even stilstaan bij wat we allemaal aan het doen zijn.

 

AE'ers getuigen...

Nieuwsgierig naar hoe het onze consultants bij AE vergaat? We laten enkele van hen aan het woord

 Leer ons kennen!
 

Zin om AE nóg beter te leren kennen? Kom dan zeker met ons babbelen op een van onze Meet & Greets of de vele workshops, events en jobbeurzen waarop we jaarlijks aanwezig zijn.

Hopelijk tot snel!

 

Ontdek onze student events

 • BYDES (2)
 • René de Bruin (12)
 • BYAns-1
 • Opleidingen Learning & Development 2023 ( groot formaat) (2)
 • Opleidingen Learning & Development 2023 ( groot formaat) (1)