20 jaar AE consultant: interview met Gert Van Deuren

28 januari 2022

Gert Van Deuren begon 20 jaar geleden niet bij AE, maar samen met AE. Hijzelf, een 15-tal andere AE’ers en huidige voorzitter van de Raad van Bestuur Bruno Denys stonden aan de wieg van het toenmalige Application Engineers, enige tijd later omgedoopt tot AE - Adapt & Enable.

Je was er als een van de weinigen bij van in het prille begin. Hoe moeten we ons AE in haar piepjonge jaren voorstellen?

In het begin waren we met zo’n 15-tal mensen. Iedereen kende iedereen, zelfs elkaars vrouwen en kinderen. In de periode dat we nog geen kantoor hadden, gingen de vergaderingen door in de veranda van een van de medeoprichters. Voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest kwam de Sint gewoon bij de kinderen thuis. Dat was toen, als ik mij niet vergis, ook maar op een tweetal adressen. Later zijn we dan naar het industrieterrein in Haasrode verhuisd, niet ver van waar nu het huidige hoofdkantoor gelegen is.

Wilde je altijd al IT-consultant worden?

Ja, dat was van in het begin het plan. Vanaf het moment dat ik mijn licentiaat Informatica behaalde, zette ik mijn eerste carrièrestappen in de IT consultancy. Ik vind een carrière als consultant over het algemeen enorm boeiend: je zet je tanden in een concrete vraag en kan bij de klant ofwel op relatief korte termijn wat zaken bijsturen, ofwel op langere termijn een grote impact maken. Ook het samenwerken met collega’s die weten waarmee ze bezig zijn en samen iets realiseren, geeft me veel voldoening.

Gert Van Deuren 3

Waarin ben je doorheen je lange carrière bij AE naar jouw mening het sterkst gegroeid?

In de eerste plaats ben ik vooral op vlak van soft skills gegroeid: constructief samenwerken met mensen, duidelijk communiceren en op een correcte manier feedback geven en ontvangen. Dat heb ik vooral geleerd uit ervaring, maar ook de degelijke opleidingen van AE en de open feedbackcultuur die er binnen onze bedrijfscultuur heerst, hebben die skills doorheen de jaren keer op keer gevoed en aangesterkt.

Is er een klantenproject in het bijzonder waarop je trots bent?

Jazeker, op het project dat we bij de CM gerealiseerd hebben ben ik erg trots. Als mutualiteit heeft de CM de wettelijke verplichting om de facturen die ze terugbetalen eerst te controleren of die wel in lijn liggen met de wet. Die sociale wetgeving verandert aan een sneltempo en moet onmiddellijk toegepast kunnen worden na publicatie. IT-gewijs betekent dit dat er bijna wekelijks aanpassingen in productie moeten kunnen worden gezet. We hebben dan ook allerlei componenten ontwikkeld die de validatie van de medische facturen automatiseert. Als ik me niet vergis draait dit systeem nog altijd vlot. Daar hebben we dus een grote impact kunnen maken.

Hoe zie je je carrière binnen AE nog evolueren naar de toekomst toe? Zijn er bepaalde uitdagingen die je nog wil aangaan?

Ik maak graag op een natuurlijke manier groei door, zonder al te grote ‘schokken’. Ik vind het dan ook helemaal geen probleem om jarenlang bij eenzelfde klant te werken. Momenteel zit ik al zo’n 6,5 jaar bij VDAB, waar ik nu in het solution team op Enterprise niveau de IT architectuur uitteken. We zijn nog volop aan het kijken hoe we de zaken binnen het bedrijf organisatorisch kunnen verbeteren. Dergelijke projecten wil ik op termijn graag meer doen en er verder ervaring in opbouwen.

Wat maakt AE voor jou zo’n fijne werkgever?

Wat ik vooral apprecieer aan AE is dat je in het omgaan met collega’s en het management altijd op een respectvolle manier behandeld wordt, vanuit een zorg voor elkaar. “AE’ers helpen elkaar” is geen holle slogan. Dat is tenminste mijn ervaring en dat ben ik nog nergens anders zo tegengekomen. Ik heb ook steeds het gevoel dat verwachtingen realistisch zijn. AE is een omgeving waarbinnen je fouten mág maken en waar er geen domme vragen bestaan. Onder AE’ers heerst er ook altijd het gevoel iets bij de klant te willen opbouwen. We willen de klant vooruit helpen en het verschil maken, en dat in hechte teamspirit.

Gert Van Deuren

 

Post a Comment

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all