10 jaar AE consultant: interview met Sophie Traen

09 februari 2022

Sophie kan zich ondertussen al 10 jaar een AE'er noemen. Toen ze nog student was, werd ze benaderd én overtuigd om bij AE aan de slag te gaan. Een goed gevoel over AE's bedrijfscultuur hakte voor haar de knoop door. Een beslissing waar ze tot op heden geen spijt van heeft.

9

Hoe heeft jouw carrièrepad bij AE doorheen de jaren op inhoudelijk vlak vorm gekregen?

Als junior AE consultant heb ik van heel veel verschillende dingen geproefd: van business intelligence tot klassieke business applicaties tot zelfs een integratieproject. Nadien ben ik stilaan meer richting .NET gegroeid en uiteindelijk in front-end engineering gerold. Daar ben ik me nu al meer dan vijf jaar in aan het specialiseren.

Vanaf wanneer werd het voor jou duidelijk welke richting je binnen consultancy wilde uitgaan?

In het begin heb ik even getwijfeld tussen technisch consultant of analist, maar die twijfels zijn redelijk snel vervaagd. Ik ben eerlijk gezegd nooit echt bezig geweest met de vraag waar ik binnen x-aantal jaar wil staan. Ik probeer vooral mijn gevoel te volgen en dingen te doen die ik graag doe. Binnen AE heb ik ook altijd de ruimte gekregen om mijn eigen pad uit te stippelen en werd ik nauw begeleid in het kiezen van wat dat pad dan juist allemaal zou kunnen zijn.

Zie je jezelf de komende jaren je tanden in front-end engineering blijven zetten?

Zeker. Technologie evolueert heel snel, en al helemaal in de wereld van front-end. Het is vooral het tastbare dat me voldoening geeft: een stukje code schrijven en dat zien transformeren naar iets wat er mooi uitziet en echt waarde levert aan de eindgebruiker.

Wat zou je - naast je projecten bij de klant - binnen AE nog graag verwezenlijken?

Ik interesseer me enorm in people management. Vooral op vlak van coaching zet ik me graag in. Ook de people werking binnen AE ligt me nauw aan het hart. In een groeiende organisatie zoals AE is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat iedereen individueel begeleid kan blijven worden. Ik denk daarover graag mee na en zet met plezier mijn schouders onder de (toekomstige) initiatieven die dat proces helpen verzekeren.

10

Wat waren voor jou dé hoogtepunten in je 10-jarige carrière bij AE?

Ik heb de kans gekregen om aan een heleboel leuke projecten te werken. Zo was InvoiceOne bij Wolters Kluwers mijn eerste droomproject, maar ook de projecten bij Parcify en Intago waren er waarbij ik op zondag blij was dat ik er de dag nadien aan kon verder werken. Daarnaast ben ik ook trots op wat ik binnenAE al verwezenlijkt heb, waaronder de oprichting en ondersteuning van de AE Build community en het bouwen van Joey - AE's people barometer. Vooral die laatste is mijn persoonlijke favoriet, omdat Joey - los van het technische aspect - volledig in lijn ligt met wat ik belangrijk vind binnen een organisatie: oog voor het people aspect.

Waarvoor ben je AE dankbaar?

Naast het feit dat je op een heel persoonlijke manier in je groei begeleid wordt, alsook de vele kennisinitiatieven die binnen AE georganiseerd worden, wil ik vooral ook de algemene ondersteuning een pluim geven. Dat gaat dan zowel over kleine als grote dingen: van de felbegeerde koekenkast tot het optimaliseren van je loonpakket, het ter beschikking stellen van e-bikes en de vele evenementen. Als AE'er heb je echt het gevoel dat je verzorgd wordt en dat beschouw ik als de kers op de taart. Ik wil er dus gerust nog eens 10 jaar bijdoen!

Post a Comment

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all