Nieuwjaarsbrief van ICT

01 januari 2013

Liefste Business,

Weer is een jaar voorbij. Een jaar waarbij we, ondanks alle goede voornemens, er niet altijd zijn in geslaagd elkaar ten volle te begrijpen. Een jaar waar onze pogingen tot samenwerking maar deels zijn gelukt. Voor ons was het niet altijd gemakkelijk om jullie verschillende visies te verzoenen.

Het werd soms nóg moeilijker toen jullie onderling nog gingen ruzie maken over aanpak, prioriteiten en budget. Vaak kregen we het gevoel dat om dit alles te verdoezelen, ICT als gemeenschappelijke vijand werd gecreëerd. We werden zo een beetje afgeschilderd als de Depardieu van het bedrijf: iedereen spreekt er schande van maar moet toch wel de realisaties en verdiensten erkennen.

Anderzijds moet ik toegeven dat ook wij niet altijd de beste leerling van de klas waren. De kwaliteit van wat we opleveren kan beter, ons taalgebruik mag nog meer afgestemd zijn op jullie, en efficiëntie is iets waar we nog in kunnen groeien.

En ja, communiceren is nu niet altijd onze sterkste kant geweest. Dus op dat vlak hebben wij onze goede voornemens al gemaakt. Op de plekken waar we écht samen op één project zitten lijkt alles echter goed mee te vallen. Maar toch, alles kan beter.

Onlangs las ik een tweet: “Business-ICT alignment: it’s all about doing the things together in mutual respect”. Samenwerken in wederzijds respect. Met de nadruk op “samen” en “respect”.

Ik beloof dat ik nog beter naar u zal luisteren om samen te bepalen wat de beste oplossing is, dat ik nog transparanter zal zijn, dat ik nog meer zal samenwerken in het belang van ons bedrijf, dat ik de interne beslissingen langs business kant zal respecteren. In goede en kwade dagen. En ik hoop van u hetzelfde.

Zo zal 2013 een mooi nieuw begin zijn. Hopelijk hebben de Maya’s gelijk: de wereld is niet vergaan, alles is terug mogelijk, er is een nieuw tijdperk begonnen.

Dat wens ik ons beiden toe.

Uw toegenegen ICT

Brussel, 1 januari 2013

 

Guido Van Humbeeck, Senior Partner AE

Guido Van Humbeeck

Written by Guido Van Humbeeck

Post a Comment

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

see all