Zevende editie van AE Technovate kent succesvolle ontknoping

15-mrt-2019 15:41:39

De Technovate 2019 kende gisteren haar ontknoping tijdens de Feel The Vibe party in Het Depot. Acht teams streden voor de felbegeerde hoofdprijs, een student start-up trip naar Singapore, maar het was uiteindelijk Team Re-Bottle dat de reis in de wacht sleepte.

Met de Technovate laat AE studenten proeven van ondernemerschap door hen een innovatief idee zowel business-gewijs als technologisch te laten uitwerken. De studenten worden stapsgewijs meegenomen in een vernieuwend denkproces en worden gecoacht door AE consultants.

DSC_4730

Dit jaar stond de Technovate volledig in het teken van de circulaire economie. Team Re-Bottle wist de jury te overtuigen met hun idee over een automaat voor hervulbare drinkbussen:

 Aan de hand van water en verschillende smaakjes in de vorm van siroop, kunnen oneindig veel verschillende dranken worden samengesteld. Via de Re-Bottle app kan je met je vrienden je favoriete samenstelling delen en herkent de automaat aan de hand van je gepersonaliseerde QR-code welke jouw favoriete smaak is. Op die manier spaar je het milieu van tonnen afval in de vorm van blikjes en plastic flesjes én drink je gezonder dan al die suikervrije dranken.

Technovate Winnaars 2

Ook Team 403 viel in de prijzen met 'Solex', hun all-in-one smart scheduling systeem dat particuliere productie en consumptie van zonne-energie optimaal en geautomatiseerd op elkaar afstemt. Zij sleepten dan ook terecht de prijs voor beste end-to-end uitwerkingin de wacht. 

Daarnaast werd Team Wami uitgeroepen tot zowel het meest innovatieve idee en grootste waarde binnen een circulaire economie als de publieksfavorietHet multidisciplinaire team bestond uit studenten Industrieel ingenieur, Handelsingenieur, Rechten en Toegepaste Economische Wetenschappen, allen afkomstig van de KU Leuven. Met hun innovatieve wafel, gemaakt van afval van appels wisten ze de jury en het publiek te bekoren. Ontdek meer over hun innovatief idee in onderstaand filmpje.

Wami a healthy  tasty waffle!

 
Wij kijken alvast uit naar de volgende Technovate editie!

Topics: Technovate 2019

Post a Comment