Zet jij ons op weg naar een meer circulaire economie?

De Technovate daagt je uit om met volle goesting de mouwen op te stropen en je schouders te zetten onder een project dat jij uitwerkt van A tot Z. Gebruik daarbij alle skills die je in je academische carrière verworven hebt om jouw idee naar een hoger niveau te tillen! Verder dan een Brainstorm dus, we wekken een abstract concept tot leven. Geen event voor doetjes, maar volhardende doorzetters. Wij voorzien handvaten en expertise, jij brengt je goesting. De winnaars van de Technovate worden bovendien beloond met een student start-up trip naar Singapore! Voel je het al kriebelen?

Wait. What?!

Met de Technovate willen wij, AE Architects for Business & ICT, studenten aanzetten om te innoveren. Het is een wedstrijd voor iedereen die eens wil proeven van het ondernemerschap. Stapsgewijs nemen we je mee in dit vernieuwende denkproces en met onze professionele coaching krijg je de kans om jouw idee te genereren en verder uit te werken.
Geen ervaring vereist, wij zijn op zoek naar goesting!

Schrijf me in!

 

Circular Economy edition: Reduce, Renew & Reuse

Technovate 2019 staat volledig in het teken van de circulaire economie. Wat is dat voor een beest, hoor ik je denken. Wel, het ultieme doel van een circulaire economie is om grondstoffen, energie, materialen en producten zoveel mogelijk te hergebruiken zonder verlies van kwaliteit of waarde. Bye bye wegwerpeconomie. Bye bye overbelasting en uitbuiting van het milieu.

Technologie speelt een cruciale rol om bedrijven en particulieren te helpen komaf maken met de vele slechte gewoontes die we er in onze huidige wegwerpeconomie op nahouden. Gezocht: volharders die de hoognodige technologische oplossingen willen bedenken die zullen bijdragen aan het redden van onze planeet! Maak de ondernemer in je wakker, team up met mede enthousiastelingen en wie weet sleep jij wel onze hoofdprijs in de wacht: een student start-up trip naar het meest gastvrije eiland in Zuid-Oost Azië: Singapore!

Wat is een circulaire economie?

 

Wat valt er te winnen?

Win één van de vele prijzen! Kaap jij met je team de hoofdprijs weg? Dan sturen we jou in samenwerking
met 
studentenvereniging AFT naar Singapore! Deze inspirerende reis zal doorgaan van 9 t/m 17 april 2019. 

Maar dat is niet alles... De groep met de best technisch uitgewerkte oplossing
en de publieksfavoriet gaan ook naar huis met een te gekke prijs.

 
 

Overtuigd? Let's get started!

Stap 1.

Team-up & accept the challenge!

Helemaal overtuigd en klaar voor de strijd? Zorg dan dat jouw inschrijving ons voor 18 februari bereikt.

Wat heb je nodig?

  • Een Top-team dat uit maximaal 5 studenten bestaat
  • Ervaring Doorzettingsvermogen en bakkenvol goesting!
  • De overtuiging dat technologie de toekomst is en we hiermee onze planeet kunnen redden!

Team check, maar nog geen concreet idee binnen het thema circulaire economie? No worries! Registreer je als de bliksem en wij helpen je op weg om een topidee te bedenken en vorm te geven door je bij inschrijving toegang te geven tot de Technovate Toolbox!

Schrijf me in!

Stap 2.

Choose your weapons to prepare your battle plan!

Bedenk voor welke uitdaging binnen de wegwerpeconomie jullie een oplossing willen bedenken. Je krijgt met je team toegang tot de Technovate Toolbox waar nuttige hulpmiddelen te vinden zijn:

  • Templates (vb. Lean Canvas, Value Proposition Canvas, Experiment Reports, Story Mapping, enz.)
  • Richtlijnen rond braintormtechnieken
  • Voorbeelden en best practices rond Persona's
  • Info over Coole devices & Open data
  • Een lijst met Technische tools
  • Slack-kanaal: vuur je vragen op onze consultants af!

Al ingeschreven? Dan krijg je hier toegang tot de Technovate Toolbox met het wachtwoord dat je een dag na registratie ontving in je mailbox!

Open de Technovate Toolbox!

 

Stap 3.

The game is on!

Na je inschrijving kunnen jij en je team al op eigen tempo aan je idee te sleutelen.

Vrijdag 22 februari geven we jullie een extra boost tijdens de Technovate Challenge op AE! Krijg dat extra duwtje in de rug van onze AE-experts. Met een hoofd bomvol nieuwe inzichten gaan we de laatste rechte lijn in.

Planning Technovate Challenge 22-02 copy

 

Stap 4.

Battle of the pitches!

Op Donderdag 14 maart is het dan zo ver: de Finale! Zo'n belangrijk event verdient een feestje toch? Nodig al je vrienden uit voor een hapje en een drankje op deze party in Het Depot in Leuven. En om jullie te zien zweten tijdens de 2' Pitch. (Zo'n aantal extra vrienden aanwezig kan in je voordeel spelen wat betreft die publieksprijs...)

Na deze overtuigende Battle of the Pitches bepaalt de jury wie we op reis sturen naar Singapore - hou je agenda alvast vrij!

Planning FTV 14-03


Technovate winnaars getuigen…

Benieuwd naar wat vorige Technovate deelnemers van de wedstrijd vonden?

Birthe van den Berg - Team Memoro

Birthe van den Berg

Team Memoro / 2018

Er zweefde al een tijdje een idee rond in ons hoofd waarvoor de Technovate de ideale gelegenheid vormde om het allemaal eens concreter uit te denken. De Technovate heeft ons vooral geleerd om de businesswaarde van ons idee scherp te stellen. Het allerleukste vond ik de finale pitch voor de jury. Dat was een heel spannende dag. En als kers op de taart wonnen we de prijs voor best technologisch uitgewerkt idee!

Tim Decuypere - Team Hello Medics

Tim Decuypere

Team HelloMedics / 2018

Vanwege het innoverende en unieke karakter van de Technovate heb ik niet lang getwijfeld om deel te nemen. Ik heb veel bijgeleerd over nieuwe technolgieën en de coaching tijdens de workshop heeft mij enorm geholpen om na te denken over het volledige concept: je focust niet alleen op de technologie, maar je zorgt ervoor dat er ook een added-value is. Je leert je bovendien in de positie van de jury te verplaatsen en leert nadenken over "what's in it for them" wanneer je je concept pitcht. Uiteindelijk kaapten we de hoofdprijs weg, de reis naar Silicon Valley, met de uitwerking van HelloMedics - een spraaksoftware om mensen en risicopatiënten in nood te helpen. Fantastische ervaring!

team_member.jpg

Simon Ravelingien

Team HelloMedics / 2018

Ik nam deel aan de Technovate op vraag van één van mijn beste vrienden. Ik was meteen enthousiast! We vormden een groepje van 5 mensen met verschillende achtergronden (technisch, medisch, business), dus het zou sowieso een leerrijke ervaring worden. Persoonlijk heb ik als ingenieur veel geleerd uit de business model canvas oefeningen, maar aan de pitch workshop hebben we sowieso het meeste gehad. Ik heb mij tijdens die paar weken altijd heel goed geamuseerd, maar die finale zelf, onafhankelijk van of je wint of niet, is echt een hoogtepunt. Het is iets waar je als team naar toe leeft. Daarnaast was het feest achteraf ook heel erg de moeite!


Don't forget to join Slack!

Benieuwd wat de Technovate nog allemaal in petto heeft? Volg ons Slack kanaal om up to date te blijven. Ook tijdens de Technovate biedt dit voordelen: communiceer met andere teams en krijg real-time advies van onze experts op afstand!

Join Slack!

 

Zijn er nog vragen? Shoot! steffi.theuwissen@ae.be

In partnership with AFT

aft leuven logo

 

Deelnemers aan de Technovate wedstrijd verklaren kennis genomen te hebben van alsook akkoord te gaan met het volledige wedstrijdreglement, waarvan het pdf-bestand eenvoudig kan worden geraadpleegd via deze link.