See/d the Future: een geslaagde 6de editie van onze AE Hackathon

21-mei-2019 15:15:47

Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei vond de 6de editie van onze AE Hackathon plaats in het gloednieuwe congrescentrum AEtelier. Dat we opnieuw kunnen spreken over een geslaagde 36 uur hacken is een feit.

Bekijk hier het nieuwsitem van ROB-tv 

2-2

13 teams van klanten en consultants gaven het beste van zichzelf tijdens deze tweedaagse innovatie zoektocht naar concrete oplossingen voor de uitdagingen waar men vandaag mee worstelt. Teams met klinkende namen zoals KBC, Brussels Airport Company, Colruyt en Wolters Kluwer lieten hun innovatieve gedachten de vrije loop en gingen aan de slag met de nieuwste technologieën zoals VR, AI en AR. Het thema van dit jaar luidde niets minder dan: See/d the Future, een verwijzing naar de kracht van technologie om zo nieuwe producten en services te bouwen die echt het verschil maken.

Tijdens het slotevent op vrijdagavond kende de wedstrijd zijn ontknoping. Daar sleepte KBC de prijs voor beste business idee in de wacht. De prijs voor beste technische concept ging naar Team BeeBuzz, een intern AE Team en de publieksprijs werd dan weer weggekaapt door Team Colruyt Zero Waste.

1-1

De teams wisten de jury te imponeren met een platform om (jong)dementerende patiënten te ondersteunen, of juist een online leerplatform dat met behulp van Artificial Intelligence Vlaamse gebarentaal wil gaan doceren.

Ben je benieuwd naar de andere resultaten van onze AE Hackathon 2019? Houd dan zeker onze Social Media Kanalen in het oog want in de komende weken zetten we elk team met bijbehorend project in de kijker.

Als eerste op de hoogte van alle Hackathon verhalen? Schrijf je via deze weg in voor ons Hackathon e-book!

Post a Comment