Technovate 2020: studenten maken Rode Kruis-Vlaanderen future proof

By Lara Borms on 13-mrt-2020 16:44:27

In lijn met een jarenlange traditie organiseerden we op 12 maart de finale van de Technovate, een wedstrijd waarin studenten uitgedaagd worden om een innovatief idee te bedenken en om te toveren tot een demobaar product. Dit jaar stond helemaal in het teken van Rode Kruis-Vlaanderen.

Continue Reading

Stijn Vander Plaetse nieuwe CEO van AE

By Frederik Hautain on 14-jan-2020 7:00:00

Stijn Vander Plaetse is gestart als nieuwe CEO van AE. Vander Plaetse verlaat na 6 jaar Telenet Business, waar hij als VP Business Sales & Segment Marketing samen met zijn teams een aanzienlijke groei realiseerde en dit in een uiterst uitdagende markt. Hiervoor mocht hij afgelopen najaar nog als eerste de Trends Sales & Marketing Award in ontvangst nemen.

Continue Reading

AE viert zijn 20ste verjaardag op Scrum Rock 2019

By Lara Borms on 18-jun-2019 13:48:11

Dat AE dit jaar 20 kaarsjes uitblaast mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. We maakten van het tweejaarlijkse festival op onze eigen terreinen dit jaar een speciale editie ter ere van ons porseleinen jubileum. We vierden bovendien niet alleen twintig mooie jaren van co-creatie met onze klanten en met elkaar, maar ook de 60steverjaardag van CEO Bruno Denys.

Continue Reading

See/d the Future: een geslaagde 6de editie van onze AE Hackathon

By Kirsten Vermeulen on 21-mei-2019 15:15:47

Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei vond de 6de editie van onze AE Hackathon plaats in het gloednieuwe congrescentrum AEtelier. Dat we opnieuw kunnen spreken over een geslaagde 36 uur hacken is een feit.

Bekijk hier het nieuwsitem van ROB-tv 

Continue Reading

Pilootproject AllRide helpt fietsende jongeren veiliger op weg naar school

By Laura van Duijvenbode on 17-mei-2019 11:35:57

Technologie inschakelen om kinderen op een veiligere en gezondere manier naar school te laten fietsen. Met dat innovatieve idee sloegen BAM en AE nv/sa de handen in elkaar om een applicatie uit te werken om de mobiliteitssituatie rond scholen te verbeteren. Het voorlopige resultaat? Allride, een pilootproject met verschillende scholen in Mechelen en Brugge om het fietsen naar school aantrekkelijker en grootschaliger te maken.

Continue Reading

AE voor negende maal op rij een Great Place to Work

By Laura van Duijvenbode on 20-mrt-2019 10:11:12

Al sinds 2011 mogen wij ons jaar na jaar een Great Place to Work noemen. Op 19 maart 2019 werd dit in het Brusselse Docks Dome nogmaals bevestigd: AE werd verkozen tot 2e beste werkplek van 2019 voor Belgische bedrijven met minder dan 500 werknemers, voor de negende keer op rij.

“Fantastisch om weer zo’n mooi resultaat te behalen”, aldus AE HR Director Luc De Bodt. “Wij zien dit echter als meer dan een kers op de taart. Voor ons is dit een werkinstrument. Zo kunnen we ons vizier telkens weer scherp zetten en verder bouwen aan onze toekomst, want we zijn altijd op zoek naar verbetering.”

Continue Reading

Zevende editie van AE Technovate kent succesvolle ontknoping

By Lara Borms on 15-mrt-2019 15:41:39

De Technovate 2019 kende gisteren haar ontknoping tijdens de Feel The Vibe party in Het Depot. Acht teams streden voor de felbegeerde hoofdprijs, een student start-up trip naar Singapore, maar het was uiteindelijk Team Re-Bottle dat de reis in de wacht sleepte.

Continue Reading

AE en het Vlaams Gebarentaal centrum slaan de handen in elkaar voor een nieuw verklarend woordenboek

By Laura van Duijvenbode on 15-jan-2019 17:16:40

 

 Het Vlaams GebarentaalCentrum zocht en vond in AE een partner om het vertalend woordenboek van de Vlaamse Gebarentaal (VGT) in een nieuw jasje aan te meten. Momenteel bestaat er al een vertalend woordenboek NL-VGT en VGT-NL, maar die website is verouderd.

Continue Reading

Introducing d-sides, an AE brand for Analytics, Machine Learning & AI

By Laura van Duijvenbode on 13-dec-2018 10:51:08

Op 11 december nodigden we voor een laatste maal in 2018 onze klanten uit voor een inspirerende foyer. Het werd een bijzonder interessante avond met een verrassende ontknoping: Op onze eindejaarsfoyer stelden we namelijk een nieuw lid van de AE familie voor: d-sides. Met deze nieuwe brand willen we klanten en partners helpen om data van verschillende kanten te bekijken om zo tot betere inzichten en beslissingen te komen. Wij geloven er hard in dat analytics de manier is om uw business te ondersteunen en uw uitdagingen te overwinnen.  Wij zijn erg trots om d-sides aan u voor te stellen, en wij kan dit beter doen dan Analytics Hive lead Bram Vanschoenwinkel? 

Continue Reading

Hello world! Hier is Seth & Dunn

By Kathleen Demol on 9-nov-2018 11:05:49

De Foyer van 25 oktober markeerde een belangrijke mijlpaal voor AE. Op die dag zag ons gloednieuwe AE-brand Seth & Dunn immers het levenslicht. Seth & Dunn klinkt niet toevallig als Said and Done, want we geloven heel hard dat innovatie niet gewoon iets is om over te praten, maar om het ook effectief te doen. We zijn fier om jullie Seth & Dunn voor te stellen, en wie kan dat beter doen dan een van onze Innovation Leads, Hans Robben?

Continue Reading