Wie zijn we?

 

[fa icon="rocket"]

Partner in Digitale Transformatie

AE is een consultancy-organisatie die haar klanten helpt om hun competitieve positie in een steeds groeiende digitale wereld te versterken. We doen dit door hun business-activiteiten en ICT-diensten te aligneren via best practices voor software-architectuur en methodologie. Dit allemaal steeds op maat van onze klant.

 
[fa icon="lightbulb-o"]

Co-creatie en
Innovatie

Bij AE werken we samen met de klant, zij aan zij. Samen tekenen we nieuwe en innoverende business modellen uit, die dan geïmplenteerd kunnen worden. Jij krijgt de vrijheid om te experimenteren in een team dat je bijstaat met raad en daad. Een creatieve vrijheid die handig van pas komt tijdens onze jaarlijkse Hackathon!

[fa icon="group"]

Great Place to
Work

Als Great Place to Work™ staat verbondenheid en samenwerking tussen onze medewerkers centraal. AE’ers helpen elkaar. Kennisdeling, vorming en betrokkenheid zijn bij ons dan ook dagelijkse kost. Bovendien helpen we AE’ers om hun groeipotentieel waar te maken zodat ze evolueren in de richting die zij voor ogen hebben.AE Juniors


Wat doen we?

Als consultant bij AE kan je worden ingezet in een veelvoud van projecten, en dit in verschillende sectoren. User experience verbeteren? Integratie van de diensten? Dataprojecten? Check, check, dubbelcheck! 

Ontdek hier wat voor werk we zoal voor je in petto hebben: 

 


Toch staat de boog hier niet altijd gespannen. Hackathon iemand?

 

 

Wie zoeken we?

[fa icon="sitemap"]

Wat doe je als analist bij AE?

Na een intensieve opleidingsperiode in de AE-methodologie werk je samen met onze klanten en andere AE’ers op uitdagende projecten.
 • Je verzamelt, analyseert, communiceert de requirements over de bedrijfsprocessen en/of applicaties en laat ze valideren.
 • Je maakt de vertaling naar user requirements, functionele specificaties en/of een duidelijk procesmodel van de business van de klant.
 • Je hebt een belangrijke brugfunctie waarbij je afstemt met de business om de context te begrijpen en met ICT om de requirements helder over te brengen.
Analisten proeven in het begin van hun traject bij AE meestal van verschillende contexten, waarbij ze zowel in aanraking kunnen komen met analyse binnen “digital” projecten (service design, customer journeys), Information Management, Business analyse, Functionele analyse of analyse binnen een integratiecontext. Afhankelijk van je interesse en die ervaringen, bepaal je zo zelf verder je groeipad.
 
 
[fa icon="gears"]

Wat doe je als technisch consultant?

Na een opleidingsperiode start je op een project, waar je technisch design ontwikkelt met de hulp van AE collega’s waar nodig.
 • Je creërt bedrijfskritische applicaties met creatieve en elegante oplossingen volgens de regels van de kunst
 • Je weet wat je schrijft en vindt het dan ook belangrijk om functionele kennis op te doen over de applicaties die je ontwikkelt.
 • Je bent Analytisch sterk en hebt een kritische blik op de wereld.
 • Je hebt ervaring met Java en/of .NET applicaties 
Samen met je AE collega’s zorg je daarnaast voor een impact op de organisatie van de klant en doe je verbetervoorstellen waar nodig. Bovendien groei je vanuit je functie op het vlak van design/development (.NET, Java EE ...) door naar andere rollen binnen AE. De richting waarin je groeit bepaal je zelf afhankelijk van je interesse (software architectuur, Informatie architectuur, integratie, …).
 

Bij de klant help je mee om bovenop je inhoudelijke rol verandering te brengen.
Je brengt samen met je AE collega’s verbetering in algemene aanpak en processen.

Solliciteer nu!

 

Ontmoet jouw voorgangers!

Elk jaar stellen de starters zich voor in een ludiek filmpje. Hieronder krijg je al een voorsmaakje van de consultants die er zoal rondlopen op AE. Misschien zien we jou wel opduiken in onze volgende editie?

 

 

 

Starters getuigen...

Helemaal overtuigd en nieuwsgierig naar je eerste maanden bij AE? Hieronder vind je enkele getuigenissen van starters die jou vooraf gingen:

Leer ons kennen! 

Heb je na het lezen van deze pagina zin gekregen om AE wat beter te leren kennen? Of hebben we je warm gekregen om je carrière bij ons te starten? Laat je gegevens achter, en wie weet ontmoeten we elkaar op één van onze locaties in Leuven, Hasselt of Gent!

 

 • AE Scrum rock 2017
 • AE Hackathon 2016
 • AE staertje
 • AE Training day 2018
 • AE Hackathon 2017
 • AE Hackathon 2018
 • AE Hackathon

Solliciteer nu!