Technovate 2020

De Technovate daagt studenten uit om met volle goesting de mouwen op te stropen en hun schouders te zetten onder een project dat ze van A tot Z uitwerken. Dit jaar slaan we de handen in elkaar met Rode Kruis Vlaanderen! We begeleiden je met onze handvaten en expertise tijdens een 24 uur durende Hackathon. Samen wekken we jouw innovatief idee tot leven! Geen event voor doetjes dus, maar voor volhardende doorzetters. Voel je het al kriebelen?

AE en RK logo samen

 

#Care4TheFuture

Met de Technovate willen wij, AE Architects for Business & ICT, studenten laten proeven van technologische innovatie. Je komt in aanraking met diverse technieken en scherpt zo je skillset verder aan. Geen ervaring vereistwij zijn op zoek naar enthousiastelingen met heel veel goesting! Help jij Rode Kruis Vlaanderen op weg naar een innovatieve toekomst?

Schrijf je in
icons-counter-new_07.png


HERSENSPINSELS

167
icons-counter-new_09.png


UREN HACKEN

24
icons-counter-new_03.png


KOFFIES

47
icons-counter-new_05.png


PITCH

1

What's in it for you?

Kaapt jouw team de hoofdprijs weg? Dan sturen we jullie in samenwerking met studentenvereniging AFT op student startup trip naar New York! Deze inspirerende reis zal doorgaan in april 2020.

Maar dat is niet alles... Ook het team met de best technisch uitgewerkte oplossing en de publieksfavoriet gaan naar huis met een te gekke prijs.aft leuven logo

In 2017 zag de reis er alvast zo uit...

AFT student startup trip naar NY 2017

 


Help jij Rode Kruis-Vlaanderen op weg naar een innovatieve toekomst?

Technovate 2020 staat helemaal in het teken van het Rode Kruis. Als je nog nooit van hen gehoord hebt, dan kom je wellicht van een andere planeet. De organisatie verleent hulp bij rampen, komt op voor kwetsbare mensen in binnen-en buitenland, stimuleert zelfredzaamheid via diverse opleidingen én voorziet de ziekenhuizen van het bloed dat talrijke mensenlevens redt. Daarvoor zetten in Vlaanderen meer dan 10.000 vrijwilligers zich met veel passie in hun vrije tijd in.

Maar of dit vrijwilligersmodel futureproof is, is nog maar de vraag. Misschien bedenk jij wel hét vernieuwende concept dat een antwoord biedt op een van hun noden!#Technovate2020 #Care4TheFuture

 

AE Hackaton - Rode Kruis-Vlaanderen - V6
Team up and accept the challenge

Team-up & accept the challenge

Borrelen er al heel wat ideeën op en ben je helemaal klaar om de strijd aan te gaan? Zorg dan dat jouw inschrijving ons voor 26 februari bereikt.

Wat heb je nodig?

  • Een Top-team dat uit maximaal 5 studenten bestaat
  • Ervaring Doorzettingsvermogen en bakkenvol goesting!
  • De overtuiging dat technologie de toekomst is en we hiermee de wereld een betere plaats maken!

Team check, maar nog geen concreet idee binnen het thema Care 4 The Future? No worries! Registreer je als de bliksem en wij helpen je op weg om een topidee te bedenken en vorm te geven door je na inschrijving toegang te geven tot de Technovate Toolbox!

Schrijf je nu in!

Prepare your battle plan

Bedenk voor welke uitdaging of nood jullie een oplossing willen bedenken. Je krijgt met je team toegang tot de Technovate Toolbox waar nuttige hulpmiddelen te vinden zijn:

  • Templates (vb. Lean Canvas, Value Proposition Canvas, Experiment Reports, Story Mapping, enz.)
  • Richtlijnen rond brainstormtechnieken
  • Voorbeelden en best practices rond Persona's
  • Info over Coole devices & Open data
  • Een lijst met Technische tools

Al ingeschreven? Dan krijg je hier toegang tot de Technovate Toolbox met het wachtwoord dat je een dag na registratie ontving in je mailbox!

Open de Technovate Toolbox

Prepare your battle plan
The game is on

 

The game is on!

Na je inschrijving kunnen jij en je team op eigen tempo aan jullie idee sleutelen.

Vrijdag 28 februari geven we jullie een extra boost tijdens de Technovate Hackathon op AE! Werk 24 uren lang met ondersteuning en coaching van onze AE-experts jouw innovatieve idee verder uit. Na de Hackathon bereiden jullie met een hoofd bomvol nieuwe inzichten jullie presentatie en pitch voor.

Houd deze pagina en je mailbox in de gaten, de praktische details bezorgen we je later!

Schrijf je nu in!


Battle of the pitches

Op Donderdag 12 maart is het dan zo ver: de Finale! Zo'n belangrijk event verdient een feestje toch? Nodig al je vrienden uit voor een hapje en een drankje op deze party in Het Depot in Leuven. En om jullie te zien zweten tijdens de 2' Pitch, natuurlijk! (Zo'n aantal extra vrienden aanwezig kan in je voordeel spelen wat betreft die publieksprijs...)

Na deze overtuigende Battle of the Pitches bepaalt de jury wie we op reis sturen naar New York - hou je agenda alvast vrij!

 

AE_Technovation_Edit_v3_finale versie

 

Waar wacht je nog op?

Schrijf je in