Klaar om de gezondheidssector stevig te doen daveren?

De Technovate daagt je uit om met volle goesting de mouwen op te stropen en je schouders te zetten onder een project dat jij uitwerkt van A tot Z. Gebruik daarbij alle skills die je in je academische carrière verworven hebt om jouw idee naar een hoger niveau te tillen! Verder dan een Brainstorm dus, we wekken een abstract concept tot leven. Geen event voor doetjes, maar volhardende doorzetters. Wij voorzien handvaten en expertise, jij brengt je goesting. De winnaars van de Technovate worden bovendien beloond met een reis naar Silicon Valley! Voel je het al kriebelen?

Techno -watte?

Met de Technovate willen wij, AE architects for business & ict, studenten aanzetten om te innoveren. Het is een wedstrijd voor iedereen die eens wil proeven van het ondernemersschap. Stapsgewijs nemen we je mee in dit vernieuwende denkproces en met onze professionele coaching krijg je de kans om jouw idee te genereren en verder uit te werken. Geen ervaring vereist, wij zijn op zoek naar goesting!

The Health Edition?

Technovate 2018 staat in het teken van Health. Technologie en gezondheid gaan immers hand in hand: Fitbits, pillen die de dokter een seintje geven als je ze geslikt hebt... Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe technologie creatief kan worden ingezet om ons welzijn aanzienlijk op te krikken. Voor die gezondheid van de toekomst zijn er flink wat frisse ideeën nodig. De technologie staat niet stil, en wij evenmin. Gezocht: volharders die de gezondheid-wereld op zijn kop willen zetten!

Werk samen met een team van 5 aan een technologische oplossing voor een van de vele gezondheidsuitdagingen. Maak de ondernemer in je wakker, en wie weet sturen we jou en je team wel naar de meest innovatieve plek ter wereld: Silicon Valley!

Schrijf je nu in! 

Schrijf me in!

Prijzen

Wat valt er hier allemaal te winnen?

Win één van de vele prijzen! Kaap jij met je team de hoofdprijs? dan sturen we jou in samenwerking met studentenvereniging AFT, naar Silicon Valley! (twv 7000 euro). Dit reisje zal doorgaan van 5 t/m 13 april 2018!

Maar dat is niet alles! Het meest innovatieve team en de groep met de best technische uitgewerkte oplossing vallen ook in de prijzen. Tot slot gaat de publieksfavoriet ook naar huis met een te gekke prijs.

Ok, ik ben overtuigd - en wat nu praktisch?

What's your Battle plan?

Stap 1 van je meesterplan

Helemaal overtuigd en klaar voor de strijd? Zorg dan dat jouw inschrijving ons voor 21 februari bereikt. wat zal je nodig hebben?

  • Een Top-team dat bestaat uit maximaal 5 studenten
  • Ervaring Doorzettingsvermogen en bakkenvol goesting!
  • De overtuiging dat technologie de toekomst is, of zelfs al wat programmeertaal in je vingers!

Team check? Registreer je dan als de bliksem, dan helpen wij je op weg: Bij inschrijving krijg je toegang tot de Technovate toolbox!

Schrijf me in!


 

Choose your weapons

Stap 2: kom maar op met die munitie!

Bedenk voor welke uitdaging binnen gezondheid jullie een oplossing willen bedenken. Laat je inspireren door de media, onze persona's en de inspirerende sessie van Koen Kas op onze Health Hack.

Je krijgt met je team meteen toegang tot de Technovate Toolbox waar nuttige hulpmiddelen te vinden zijn: Templates (vb. Customer journey mapping, business model canvas, double diamond technique,...) Persona's, info over Open data, link naar Github repo,... Daarnaast krijg je ook toegang tot alle info van de Health Hack. Tot slot kan je ook al je vragen op ons afvuren op ons Slack-kanaal!  

Ben jij al ingeschreven? Dan krijg je hier toegang tot de Technovate Toolbox met het wachtwoord dat je kreeg bij registratie!

Open de Technovate Toolbox!

 

Regroup: the Game is on!

Klaar om oog in oog te staan met de concurrentie?

Na je inschrijving kunnen jij en je team al op eigen tempo aan je idee te sleutelen. Woensdag 28 februari geven we jullie een extra boost tijdens een Inspiration day op AE! Leer nieuwe pitch-technieken en krijg dat extra duwtje in de rug van onze AE-experts. Met een hoofd bomvol nieuwe inzichten gaan we de laatste rechte lijn in.

Op Donderdag 15 maart is het dan zo ver: de Finale! Zo'n belangrijk event verdient een feestje toch? Nodig al je vrienden uit voor een hapje en een drankje op deze party in het Depot in Leuven. En om jullie te zien zweten tijdens de 2' Pitch. (Zo'n aantal extra vrienden aanwezig kan in je voordeel spelen wat betreft die publieksprijs...)

Na deze overtuigende Battle of the Pitches bepaald de jury wie we op reis sturen naar Silicon Valley - hou je agenda alvast vrij!

tijdlijn-2.jpg

Join our Slack channel!

Benieuwd wat de Technovate nog allemaal in petto heeft? Volg ons Slack-kanaal om up to date te blijven. Ook tijdens de Technovate biedt dit voordelen: communiceer met andere teams en krijg real-time advies van onze experts op afstand!

Join Slack!

 

Vorige edities

De Technovate ging vroeger door het leven als de befaamde AE Car challenge. Wij vonden het tijd om onze wedstrijd in een nieuw jasje te steken. Fris logo, frisse aanpak, maar nog steeds evenveel goesting!  Bij dat nieuwe jasje hoorde een even spiksplinternieuwe prijs!
Ben je benieuwd naar eerdere projecten die deelnamen aan de Car Challenge? 

Nearbyke

Winnaars 2017

Wij hebben vorig jaar deelgenomen met ons project aan de Car challenge, en hebben toen gewonnen. AE heeft ons echt geholpen om verder te kijken. Het was leuk om ons idee echt te zien transformeren naar een business plan. En met succes: tegenwoordig kan je ons een heuse start-up noemen!

Zijn er nog vragen? Shoot!

Laura van Duijvenbode
MarCom Officer
technovate@ae.be