Wil je als bedrijf de marktuitdagingen van deze tijd de baas kunnen? Dan is wendbaarheid hét sleutelwoord. Eindgebruikers hebben almaar hogere verwachtingen en dwingen bedrijven om zichzelf steeds opnieuw in vraag te stellen en hun producten en diensten continu te verbeteren. Er wordt vandaag van organisaties verwacht dat ze hun time to market aanzienlijk verkorten, zonder aan kwaliteit in te boeten. Alleen zo behouden ze een sterk competitief voordeel. De toenemende complexiteit van IT-ecosystemen en onderlinge integraties maken het er bovendien niet makkelijker op.

Hoe je vandaag het verschil maakt? Consistent inzetten op kwaliteit. De klassieke manier van software development en testing voldoet hiervoor niet langer. Bij AE veranderen we je huidige IT-processen van bottleneck naar een cruciale driver. Hoe? Door komaf te maken met de klassieke trade-off tussen snelheid en kwaliteit.

Uitbreiding van de
commitment zone

Kiezen voor Quality Assurance is inzetten op snelheid én kwaliteit.  Wanneer je kwaliteit centraal plaatst vanaf het begin van de software development lifetime cycle, worden de juiste checks op het juiste moment ingebouwd. Zo worden defecten altijd tijdig opgespoord en daag je je businesswaarde steeds opnieuw uit doorheen het IT-project. Je staat altijd op scherp!

Vroeger inzetten op
test automatisatie

Met Quality Assurance test je geautomatiseerd op het juiste niveau, zodat je de snelheid en kwaliteit van je softwareopleveringen kunt handhaven. Ook bij automatisch testen geldt: hoe vroeger in het softwareproces, hoe beter. Bouw een sterke basis op aan de hand van een testgedreven developmentaanpak met de nodige automatisatie op het juiste niveau. Zo creëer je van bij het begin korte feedbackloops en lever jij razendsnel kwalitatieve software op!

T-shaped experten
met een QA-mindset

Iedereen in het project kan actief bijdragen aan Quality Assurance. Wanneer QA niet langer zomaar een onderdeel van je softwareoplevering is, verkort je time to marketaanzienlijk. QA is geen rol die door één persoon aan het einde van de rit wordt ingevuld, maar een attitude die onze T-shaped consultants meedragen in al hun projecten!

AE Quality Assurance

AE ondersteunt klanten in hun transitie naar meer efficiënte en kwalitatief hoogstaande softwareopleveringen. Met onze aanpak helpen we organisaties bij de uitbreiding van de QA-commitment zone en leggen we de grondslag voor een echte kwaliteitscultuur. Bij AE geloven we sterk in T-shaped profielen en een softwareontwikkelingsproces waarbij testing al van in het begin een cruciale rol speelt. Zo helpen we klanten méér dan een stap vooruit.

We optimaliseren niet alleen op korte termijn, maar achterhalen ook de oorzaak van obstakels. Zo zorgen we ervoor dat bedrijven ook op de lange termijn kwalitatieve software kunnen aanbieden.

Quality Assurance als enabler

De voorbije tien jaar is het imago van Quality Assurance aanzienlijk verbeterd, maar toch zien we dat het slaagpercentage van IT-projecten bijna ongewijzigd blijft. De oorzaak? De focus ligt nog te vaak op manuele testuitvoer. Eindgebruikers beheersen niet de juiste testvaardigheden en moeten de tests meestal bovenop hun operationele taken uitvoeren. Pas wanneer je juist investeert in Quality Assurance, zullen je resultaten verbeteren én versnellen.

Ontdek de rol van QA als enabler in deze blogpost

Relevant blogposts