Van een idee naar een extern gevalideerd business model

Een uitgewerkt idee is één ding. Tijd en budget is te kostbaar om te spenderen aan producten en diensten die geen voeling hebben met de markt. In deze stap betrekken we de klant volop om te valideren of de hypotheses over het business model wel kloppen. Op die manier sturen we jouw concept vanaf de eerste stap in de richting van een product/dienst waar uw klanten nood aan hebben.

 User Testing

Een user test verlegt de focus opnieuw naar de eindklant. Door deze vroeg te betrekken in het ontwikkelingsproces, vermijd je veel rework in latere stadia.

In een user test laat je testpersonen uit je doelgroep taken uitvoeren die gerelateerd zijn aan jouw product/dienst.
Op die manier toets je jouw vermoedens aan de werkelijkheid.

Prototyping

Het kennen van uw klant mag dan wel cruciaal zijn, even belangrijk is het om op tijd aan de ontwikkeling van uw product of dienst zelf te beginnen, zodat het vanaf een zeer vroeg stadium kan getest worden. Op die manier kan men tijdig naar een optimale gebruikservaring toe werken.

Bij AE hebben we ervaring in verschillende technieken om prototypes te starten en experts op het gebied van klantenervaring om snel op zoek te kunnen gaan naar feedback op basis van concrete dingen die getoond kunnen worden.

 Prioriteren

Vanaf het moment dat er een geïntegreerd innovation framework is opgezet en het team de juiste ideation technieken onder knie heeft, stromen de ideeën binnen. De vraag is hoe deze gekanaliseerd kunnen worden. Innovatie teams zonder prioritering-/ screening proces, lopen het risico het proces te vertragen door de overload aan ideeën. Daarnaast is het een uitdaging om te bepalen waar te beginnen bij een idee voor een nieuwe dienst/ product.

Het hebben van een business gefocust, gestructureerd prioritering proces is essentieel voor de succesvolle implementatie van een innovatie framework in elke sector.
Onze manier om innovatieprojecten te prioriteren is gestructureerd en objectief. Het brengt vertrouwen en transparantie voor alle stakeholders in het bedrijf en ondersteunt je zo om meer impact te hebben.

Meer weten over het Test Track?
CONTACTEER ONS