Innovatie levert je de brandstof om zelf de koers van jouw bedrijf te bepalen


Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met termen als disruptie, platform economies en nieuwe business modellen die rond ecosystemen draaien. Onze snel veranderende wereld brengt heel wat opportuniteiten met zich mee voor organisaties die zich wendbaar en innovatief opstellen om hun strategie en marktaanbod continu bij te stellen in functie van die verandering. Dit blijkt vaak een pittige opgave. Veel bedrijven voelen zich niet comfortabel bij hun huidige innovatie aanpak. Moeten zij daarom de race om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te testen aan zich laten voorbijgaan?

Bij AE staan we bedrijven bij in hun innovatiewerking met een ervaren, gespecialiseerd team. We helpen je om nieuwe kansen te identificeren die inspelen op de problemen en uitdagingen van uw (nieuwe) klant. Wij staan achter een aanpak die op een snelle en kostenefficiënte manier het vertrouwen in een idee laat groeien met als doel om de product market fit te vinden.

Ontdek onze aanpak
simulate and envision your idea

Simulate

In deze creatieve fase vereenzelvigen we ons op een gestructureerde manier met jouw beoogde klanten en hun problemen en bedenken daar oplossingen voor.

Idea generation is een belangrijk onderdeel van deze stap.

Test Track your business model

Test Track

Vervolgens toetsen we onze oplossingen af bij jouw klanten aan de hand van mock-ups en POCs om te komen tot een gevalideerd business model, en story map (de requirements die het E2E proces voor de klant afdekken) voor het minimal viable product.

Qualify your minimal viable product

Qualify

The game is on. Samen met jouw medewerkers vormen we 1 toegewijd team om zo snel mogelijk een minimal viable product kwalitatief te bouwen en te lanceren op de markt. Een wisselwerking tussen aftoetsen en ontwikkelen is hier essentieel tot succes.

Race and growth hack your idea

Race

Na de lancering scherpen we de product market fit verder aan. Op basis van iteratieve feedback van klanten en data analytics experimenteren we met productaanpassingen. We itereren en pivoteren over het product om een naadloze match met de klantennoden te vinden.

Meer over onze services

Met onze Lean Innovatie aanpak geef je prioriteit aan validated learning. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je zonder klantenfeedback, alleen maar veronderstellingen op papier hebt. De focus ligt dan ook op zo snel mogelijk de meest risicovolle hypotheses te valideren. Dit staat je toe om snel te pivoteren en aanpassingen te maken op basis van de reactie op je product. Die reactie probeer je maximaal objectief te meten.

We voorzien een end-to-end aanpak van innovatie die steeds de klant op de voorgrond zet, en de markttrends in het achterhoofd houdt. Lees meer over onze aanpak in onze case over ons prijswinnend project bij Bpost, Bringr

Innovative platforms: Gringr
Lees deze case


AE investeert niet alleen in innovatie, het zit ook in onze genen. Dat wordt (jaarlijks) bewezen tijdens onze AE Hackathon, waar we 15 tot 20 teams begeleiden om op 36u van een wild idee naar een werkend prototype te gaan. Het hoofddoel van dit event is innovatie in een aangenaam en non-restrictive formaat te stimuleren door kleine, zelfsturende en multidisciplinaire teams de mogelijkheid te geven intensief te leren en samen te werken. Krijg een voorproefje dankzij de aftermovie.

AE Incubation


Ons incubation traject biedt AE'ers de kans zich toe te leggen op het uitproberen van nieuwe technologieën en het aftoetsen van hun business potentieel. Dit gebeurt in een stimulerende omgeving waar men kan leren van elkaar. We passen onze eigen aanpak toe en ontwikkelen zo nieuwe diensten om onze markt/ klanten nog beter te kunnen bedienen.  Het recentste voorbeeld hiervan is ons Blockchain verhaal.

Geïnteresseerd in onze innovatie aanpak? Neem vrijblijvend contact op met onze innovation brand Seth & Dunn.
Contacteer Seth & Dunn