Versnel mee op het ritme van de disruptieve spelers in de markt

Banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders voerden hun bedrijfsactiviteiten lange tijd in een gesloten, homogeen IT-systeem. Langzaam maar zeker maakt dit gesloten systeem plaats voor een open en snel evoluerend ecosysteem van financiële dienstverleners en andere externe partijen.

Fintech-bedrijven introduceren nieuwigheden die het ecosysteem uitdagen en verstoren. Dit ecosysteem is bovendien nog in volle evolutie: aanpassingen in de regelgeving stimuleren de zoektocht naar alternatieve oplossingen en nieuwe technologieën. Deze dwingen op hun beurt de regelgevers na te denken hoe ze de financiële activiteiten kunnen reguleren in deze nieuwe realiteit.

Ecosystemen in de natuur zijn gevarieerd, zelfvoorzienend en continu in ontwikkeling. Er verandert altijd iets, het een beïnvloedt het ander, en wanneer iets succesvol is, dan kan dat een hiërarchie onmiddellijk op z'n kop zetten of de status quo verstoren. Om te overleven is aanpassing noodzakelijk.

De diepgaande verschuivingen dwingen een open en onderling verbonden ecosysteem af, waar banken leren van, en samenwerken met, de verstoorders van hun industrie: startups of big techs. Zij kennen de digitale consument en weten als geen ander welke nieuwe services aan te bieden en nieuwe klantensegmenten te bereiken.

AE ondersteunt financiële dienstverleners in hun zoektocht naar houvast om zich vanuit de bedrijfsprocessen en besturingssystemen klaar te maken voor dit veranderende landschap.

Financial Services challenges Ecosystem

Onze oplossingen

Integratie

Een gedegen integratiestrategie opent de deur naar nieuwe partners en nieuwe kanalen voor interactie met uw klanten. Onze architecten helpen u bij de integratie van verschillende kanalen, processen, applicaties en data.

Zo kan u transformeren richting een duurzaam, toekomstgericht platform dat op een veilige en gecontroleerde manier toepassingen en diensten ontsluit voor uw klanten.

Ontdek meer

Innovatie

De juiste balans vinden tussen innovatie en het beheren van de dagdagelijkse activiteiten, is een uitdaging.


AE denkt mee na over de richting waarin u als organisatie wilt groeien, daagt uw organisatie uit en helpt samen de juiste aanpak en mijlpalen te bepalen om de vraagstukken van (over) morgen te beantwoorden.

Ontdek meer

Digitale Transformatie

Het ecosysteem van financiële dienstverleners is in volle beweging dankzij disruptieve nieuwkomers en dwingt organisaties richting innovatie en digitalisering.

Ontdek slimme oplossingen en interessante business inzichten en maak van de transformatie gebruik om koers te zetten richting een digitale toekomst.

Ontdek meer

Financiële dienstverleners moeten durven transformeren, zich openstellen voor externe diensten en partners om zo de opportuniteiten te grijpen in een snel veranderende wereld. Lees hier onze kijk op ecosysteem-denken en de uitdagingen in de financiële sector. 

Lees deze case

Gerelateerde blogposts

Ontdek uw plaats in het innovatieve ecosysteem. Contacteer ons vrijblijvend!
CONTACTEER ONS