Embrace the integrated world

De doorgedreven globalisering en digitalisering zorgt voor nieuwe vormen van interactie, communicatie en collaboratie. Bedrijven gaan nieuwe samenwerkingsvormen aan binnen een bepaald ecosysteem.  Een andere beweging die we zien is dat bedrijven intern consolideren, rationaliseren en moderniseren. Vanuit een self-service gedachte worden diensten meer en meer rechtstreeks digitaal aan klanten aangeboden. Bedrijven staan niet alleen voor externe en interne integratie uitdagingen, maar zullen ook hun applicatie architectuur moeten aanpassen aan de nieuwe digitale wereld en evolueren naar een (micro-)service aanpak. Meer en meer worden legacy applicaties vervangen door standaard pakketten die zowel on-premise als in de cloud kunnen draaien.
 
Het gevolg hiervan is dat de eisen rond integratie toenemen. Innovatieve platformen (iPaaS, iSaaS en API Management) ondersteunen deze nieuwe behoeften via cloud en hybride implementatie modellen. Dit vraagt om nieuwe investeringen in vaardigheden, kennis en kunde op vlak van integratie. In deze opleiding focussen we ons doelbewust op het integreren van bedrijven, zowel intern als met de ecosystemen waar ze deel van uitmaken of in willen stappen. Integratie raakt werkelijk àlle facetten van een bedrijf en vraagt bij uitstek om een architecturale aanpak. Graag lichten wij via deze opleiding toe hoe we deze uitdagingen aan gaan met behulp van ons Integratie Programma waar we praten over nieuwe rollen en zowel technische, functionele als business topics behandelen.

Onderwerpen

  • API Management
  • Integration Architecture
  • SOA Governance
  • Microservices

 

Doelpubliek

Deze opleiding biedt een overzicht om integratie problematiek aan te pakken binnen je bedrijf, zowel op architectuur, organisatorisch als project niveau en richt zich op iedereen die met integratie in aanraking komt: van business, functioneel tot technisch, architecten, analisten, program/project leiders en team leads. 

 

Over de lesgever

dimitri van kerckhoven

Dimitri Van Kerckhoven is een integratie architect met een aantal jaren technische ervaring op het gebied van Service Oriented Architecture, applicatie en B2B integratie. Hij leidt integratieprojecten in goede banen met richtlijnen gebaseerd op industiestandaarden, best practices en ervaring. Moeilijke uitdagingen triggeren zijn aandacht en motivatie om ook deze projecten tot een goed einde te brengen 

email_sig_linkedin  

 

Johan luyts

Johan Luyts is een bewezen Integration specialist en SOA domain owner binnen de AE community. Hij ontwikkelde zijn expertise in een veelvoud van industrieën, gaande van marketing tot verzekeringen en nutsvoorzieningen.

email_sig_linkedin

Terug naar het overzicht