Een diepe duik in Data Science en Analytics

In onze veranderende digitale wereld is het essentieel dat bedrijven hun beslissingen vlug en efficiënt kunnen nemen. Zo kunnen ze zich wendbaar opstellen en hun nieuwe diensten en producten perfect afstellen op maat van hun klanten. Inzicht krijgen in de behoeftes en verlangens van deze klanten om er daarna op te kunnen inspelen is daarbij onmisbaar. Met Data Science en Analytics kan men data omzetten in waardevolle inzichten en zelfs voorspellingen naar de toekomst toe.

In deze opleiding geven we een stevige basis mee van deze onmisbare vaardigheden, die mee de strategische krijtlijnen van jouw organisatie kunnen bepalen. We gaan aan de slag met de programmeertaal R (de programmeertaal bij uitstek voor analytics) en tonen je de technieken om het rendement uit de data die voor handen is te maximaliseren.

Gelieve voor deze opleiding een eigen laptop mee te brengen

 

Onderwerpen

  • Predictive en Descriptive Analytics
  • Big Data en Visualisation
  • Data exploratie
  • Analytics Algoritmes
  • Geoploting

 

Doelpubliek

We organiseren deze opleiding voor iedereen die zijn data in beweging wil krijgen om er zinvolle inzichten uit te halen, en benieuwd is naar de meerwaarde die Data Science kan bieden naast de klassieke Business Intelligence: van business en functionele analisten tot developers, BI specialisten, marketeers, projectleiders en team leads.

Deelnemers hebben best al een minimale ervaring met programmeren en statistiek.

 

Over de lesgever

bram vsw

Bram Vanschoenwinkel is vanuit zijn rol als Solution Lead Analytics verantwoordelijk voor de strategische richting en uitbouw van de Analytics offering van AE. Hij heeft ruime ervaring in Analytics en heeft door de jaren heen verschillende klanten in verscheidene sectoren geholpen om hun data via inzichten effectief in te zetten tot een competitief voordeel. Daarnaast geeft hij geregeld workshops, opleidingen en lezingen over Analytics.

email_sig_linkedin  

sem peelmann

Sem Peelman heeft na een academische carrière de overstap gemaakt naar consultancy. Sem bezit een sterke achtergrond in data analyse. Hij brengt deze dagdagelijks in praktijk als consultant bij AE.

email_sig_linkedin 

davy sannen

Davy Sannen beheert vanuit zijn rol als Content lead voor AE's Analtyics Solution de strategie, de inhoud van de kennis- en innovatieprojecten en de algemene professionalisering van onze Analytics omgeving. Daarnaast geeft hij geregeld workshops, lezingen en opleidingen over analytics.

email_sig_linkedin

Terug naar het overzicht