Zet Data om in toekomstplannen

De tijd dat storage gelijk stond met een RDBMS ligt ver achter ons.  De meeste organisaties hebben echter de manier waarop ze business en functionele analyses uitvoeren nog niet aangepast.  Soms worden de gewone informatie modellen gebruikt, maar veelal wordt voor  nieuwere technologieën (column family DB’s, Key-value stores, Graph Databases, Document Stores, Data Lakes, …) het modelleren van informatie en data niet of te weinig toegepast. 
 
Deze training behandelt de mate waarin onze traditionele informatie modellen en ER-diagrammen nog voldoen aan deze nieuwe wereld.  Niet enkel welke modellen of informatie artefacten bruikbaar zijn, maar ook de manier waarop.  Aan de andere kant wordt ook belicht hoe de rol van analisten wijzigt onder invloed van de 'big data revolutie'.  Als IT meer en meer een innovatie enabler wordt voor nieuwe business, dan moeten de analisten hierin toch ook hun steentje kunnen bijdragen. 
 
Leer de juiste ingesteldheid, methodes en vaardigheden om volledig mee te zijn in de digitale transformatie reis van je bedrijf.
 

Onderwerpen

  • Information Modelling
  • Analyse technieken
  • Data Science
  • Information Products

Doelpubliek

Deze opleiding wil een praktische gids bieden voor deelnemers die al ervaring hebben in informatie- en data modelleren : van praktiserende Informatie Architecten tot Data Designers en Software Engineers.

 

Over de lesgever

carlo Wouters

Carlo Wouters heeft een stevig en internationaal palmares opgebouwd in Analytics en Informatiebeheer. Na een Phd in Computerwetenschappen en enkele andere academische rollen schakelde hij in 2005 over naar consultancy, waar hij zijn expertise dagelijks deelt met bedrijven in verandering.

email_sig_linkedin  

 

Terug naar het overzicht