Opleidingen in samenwerking met Wolters Kluwer

Data en informatie modelleren

Data & Informatie modelleren

10/10/2019

Learn More  [fa icon="caret-right"]
Agile requirements engineering

Agile requirements engineering

10/12 - 11/12/2019

Learn More  [fa icon="caret-right"]
IREB Foundation

IREB Foundation

16/10 & 18/10 & 31/3 - 2/4/2020

Learn More  [fa icon="caret-right"]
Marketing analytics

Actionable marketing insights

17/6 - 18/6/2020

Learn More  [fa icon="caret-right"]
Inleiding tot data science in R

Inleiding in R

17/10 - 18/10/2019 & 19/3 - 20/3/2020

Learn More  [fa icon="caret-right"]
Ontdek ons volledige aanbod

Over de learning organisation

Vanuit AE geloven we dat een succesvolle transformatie van uw organisatie meer is dan het definiëren van een richting en de implementatie van de benodigde bedrijfsmodellen en oplossingen. Het is ook het ontwikkelen van specifieke vaardigheden van uw medewerkers, en dit op het vlak van business, technologie, know-how en soft skills. Doordat de benodigde vaardigheden in constante evolutie zijn, ben je als organisatie verplicht learning te embedden in je organisatiestructuur en bedrijfscultuur. Het resultaat is een learning organisation.

In een lerende organisatie breekt men los van het oude keurslijf van een vast opleidingsbudget met bijhorende opleidingsdagen. Die klassieke aanpak dwingt mensen in een keurslijf, en moet plaats ruimen voor een creatievere benadering met continue en ‘snackable’ leermomenten. Deze nieuwe manier van leren geeft de medewerker de controle over zijn/haar eigen evolutie, waarin leren deel wordt van de dagelijkse werkzaamheden.

Ontdek hier het volledige aanbod

Interactief en Snackable

De boodschap is om de kennis – die al dan niet reeds aanwezig is in je organisatie – in beweging te krijgen.

Wij ondersteunen u om in te zetten op een sociale learning community, waarin iedereen zijn eigen kennis kan delen op een informele, ongedwongen manier. Bovendien streven we naar flexibele manier van leren die naadloos aansluit in het hectische dagelijkse leven van uw medewerkers.

Coaching

Naast een stevige theoretische basis streven wij ernaar om medewerkers deze vergaarde kennis te laten toepassen in hun dagelijkse bezigheden. Het omzetten van theorie in praktische vaardigheden, kan enkel on the job.

Door een traject op te zetten van coaching, worden medewerkers verder begeleid in hun leerproces, met duurzame, blijvende impact op hun werkwijze als gevolg.

Groeipaden

Net zoals organisaties bevinden medewerkers zich in een wereld waar business modellen en technologieën evolueren, en waar nieuwe uitdagingen en opportuniteiten zich aan een hoog tempo opvolgen.

In plaats van op skills moeten werkgevers focussen op het vinden van talent en dat helpen groeien door een individu het ownership te geven over zijn eigen groeipad.

Klanten die vertrouwden op onze expertise

Contrail streeft ernaar om een digitale partner te worden over de volledige lijn. In samenspraak met u stellen we het optimale opleidingsprogramma samen, bestaande uit verschillende vormen van leren. Daarna ondersteunen we u bij de opzet van de juiste coaching structuren. Contacteer ons !

CONTACTEER ONS