Van Interne nood naar deugd

Enkele jaren geleden wilden AE-consultants meer ruimte om hun kennis aan te scherpen en te experimenteren met de steeds veranderende, innovatieve technologieën. Reden genoeg om onze eerste Hackathon op poten te zetten. Zo kregen consultants de vrijheid om iets bij te leren, zonder beperkt te worden door budgetten of bepaalde vragen van klanten.

De cluster aan ideeën die zo ontstond, wekte al snel de interesse van enkele klanten. Niet verwonderlijk, want vaak vloeien er uit zo’n intens en creatief proces immers een resem ongeziene resultaten die een bedrijf op de lange termijn verder helpen. Voor de volgende edities werden er dus multidisciplinaire teams van consultants én klanten samengesteld, zonder dat de consultants hun vrijheid om mee de koers te bepalen verloren.

 

Hackathon 2018: dream it, build it

Anno 2018 is de hackathon meer geworden dan twee dagen alles op alles zetten om een minimum viable product af te leveren. Al maanden voordien wordt er door consultants naar de hackathon toegeleefd. Brainstormmomenten – de zogenaamde ‘Ideation’-sessies – maken hen warm om met de ingezonden ideeën van de klant aan de slag te gaan, maar ook om uitdagingen waarmee de consultants zelf regelmatig worden geconfronteerd, aan te pakken. Als er uit die sessies concrete ideeën voortkomen, worden er ook al teams samengesteld. Klanten zelf zijn tijdens deze sessies welkom om input te leveren, inspiratie op te doen en een pitch uit te werken. Op die manier beginnen de meeste teams met de neuzen in dezelfde richting aan de hackathon, al kan een doorgewinterde deelnemer beamen dat er tijdens het event nog veel kan en mag veranderen.

 

AE versus andere hackathons

In tegenstelling tot heel wat andere hackathons, is die van AE dus geen losstaand evenement. Omdat het event vanuit onze organisatie gegroeid is, kadert de hackathon in de bredere doelstellingen om samen met klanten aan innovatieve co-creatie te doen. AE-consultants kennen hun klanten door en door en kunnen oplossingen aanreiken voor noden en uitdagingen waarmee die klanten te maken hebben. Kortom, op de hackathon kom je toepassingen tegen voor heel wat verschillende bedrijfstakken. De kers op de taart is een slotevent waarop alle team hun resultaten aan een breed publiek voorstellen en in de prijzen kunnen vallen.

De AE Hackathon is een belangrijk event voor AE dat in korte tijd is uitgegroeid tot een extern platform waar klant en consultant elkaar terugvinden – en in een krappe 36 uur tijd tot indrukwekkende resultaten komen. Ontdek hieronder de resultaten!